Автор: obektivno.bgСвързани текстове: Скандален сърбин и офицери от ЦРУ купуват Нова

...
Автор: obektivno.bgСвързани текстове: Скандален сърбин и офицери от ЦРУ купуват Нова
Коментари Харесай

Арабска компания обмисля да купи собственика на Нова тв, „Виваком“

Автор: obektivno.bg

Свързани текстове: Скандален сърбин и офицери от Централно разузнавателно управление на САЩ купуват Нова телевизия

Медийната империя на Централно разузнавателно управление на САЩ: Дейвид Петреъс и Драган Шолак превземат осведомителното пространство на Балканите

Сръбски медии: United Group се продава, BC Partners трескаво търси покупател на задлъжнелия притежател на Виваком

                                   

Emirates Telecommunications Group Co. обмисля евентуално придобиване на източноевропейската компания United Group BV, тъй като търси по-нататъшно разширение отвън родния си пазар, съобщи Bloomberg. В България United Group са притежател на Нова телевизия и „ Виваком “. E&, както е прочут основаният в Абу Даби телеком, прави оценка допустима покупка на United Group. Собственикът на United Group – BC Partners – може да изиска цена от към 8 милиарда евро.

BC Partners работи със съветници, с цел да изследва продажбата на United Group, и може да се появят други претенденти. Фирмата възнамерява да стартира формален развой на продажба през идващия месец. Разискванията са на ранен стадий и може да се стигне до продажба на бизнеса на парче на голям брой купувачи.

United Group има интервенции в страни в Източна Европа, в това число Сърбия, Словения, Хърватия, Босна и Херцеговина и Черна гора, съгласно нейния уеб страница. Разшири се и в членове на Европейския съюз като България и Гърция.

Разискванията не престават и не е несъмнено, че ще доведат до съглашение. Представител на BC Partners отхвърли коментар. Говорител на Е& сподели, че компанията осведоми пазара за всяко развиване и „ на този стадий “ не наддава за United Group.

E& се съгласи миналата година да придобие надзорен дял в активите на PPF Telecom Group в България (Yettel), Унгария, Сърбия и Словакия. Тя също по този начин има забележителен дял в лондоинската Vodafone Group Plc. Главният изпълнителен шеф на емиратската компания Хатем Доуидар се причисли към борда на Vodafone през февруари.

BC Partners закупи United Group през 2019 година от частната капиталова компания KKR & Co. Миналата година инфраструктурното поделение Tawal на Saudi Telecom Co. се съгласи да купи портфолио от активи от United Group за 1,22 милиарда евро.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР